Nederlandse bedrijven zeggen het welzijn van werknemers belangrijk te vinden. Op een schaal van 1 tot 10, geven ze dit onderwerp een 8. Bovendien zegt een ruime meerderheid van werkgevers dat hun bedrijf tijdens de pandemie meer aandacht gaf aan welzijn, dan ervoor. 43% verwacht zich hier in de toekomst nog meer voor in te zetten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 3400 Nederlandse bedrijven met meer dan 100 werknemers, uitgevoerd door Maastricht University en de Universiteit Utrecht.

Resultaten

Opvallende resultaten uit het onderzoek tonen aan dat veel bedrijven die voorafgaand aan de coronapandemie al goed scoorden, er tijdens de crisis een schepje bovenop deden. Maar hoe kan het dan zijn dat de positieve ervaringsverhalen niet meer rond gaan dan voorheen? Wat we horen zijn verhalen over ontbrekend overzicht en te sterk aanbod-gestuurde vitaliteitsprogramma’s. De geleidelijke en gedeeltelijke terugkeer naar kantoor is wel iets waar veel mensen erg naar uitkijken.

De volgende vraag staat centraal in onze masterclasses Vitaliteit de komende maanden:

‘Wat moeten organisaties de komende periode van terugkeer naar kantoor doen op het gebied van vitaliteit?’. Hierin vergelijken we tezamen met de deelnemende HR-experts of het antwoord op deze vraag uniek is of dat we stiekem met dezelfde vraagstukken worstelen. Als je zelf HR professional bent en het aan jou is om bovenstaande besluiten te nemen, dan wil je vast van gedachten wisselen met anderen die ook voor deze besluiten staan. Schrijf je dan in voor onze masterclass. Tot dan.

Meld je aan!

Onze Vitaliteit & Duurzame inzetbaarheid specialisten en HR Development-partners zien u graag op één van onze inspirerende sessies, schrijf je in.

Toegang is gratis en exclusief voor HR professionals. Voor meer informatie neem contact op met Bart van Roekel of Linda Mostert.