Het verhelderen van de verandering en het aanbrengen van structuur zorgt ervoor dat het kan gaan werken, maar nog niet dat er daadwerkelijk anders wordt gewerkt. Om dat te realiseren moeten we de verandering activeren. Daar hebben we sponsoren, leiders, trainers en communicatiespecialisten uit de organisatie voor nodig. Samen met de veranderleiders- en adviseurs zorgen zij ervoor dat de eerder uitgedachte strategie tot zijn recht komt, tools en activiteiten zoals teamsessies worden uitgevoerd en daarmee de nieuwe manier van werken geïntegreerd wordt.

Belangrijk is dat we continu blijven monitoren of we de goede kant op gaan en bijsturen waar nodig, want je weet nooit van tevoren hoe de verandering precies verloopt. We zetten hierbij zowel gestandaardiseerde als op maat gemaakte meetinstrumenten in (Readiness Check, ADKAR-assessment, adoptiemonitor).

Samen kom je verder

Onze veranderstrategen, -adviseurs en trainers doen dat zelfstandig of bij voorkeur in samenwerking met mensen uit de organisatie. Daarmee vergroten we namelijk de kans dat de verandering in stand gehouden wordt, ook als het project of programma afgerond is. Ons doel is dat zodra wij de organisatie verlaten, de organisatie de nieuwe manier van denken en doen in stand houdt en de volgende verandering óók aan kan.

Lees hier meer over de ervaringen van onze klanten.