In het verlengde van de investeringsmissie van VNO-NCW naar Curaçao organiseert YNNO Caribbean in samenwerking met Balance Consultancy Group de mini-conferentie:

THE FUTURE IS NOW

Wanneer: maandagochtend 14 oktober van 08.00 tot 11.30
Waar: Villa Maria, N. van de Brandhofstraat, Willemstad, Curaçao

Programma

  • 8.00 – 8.25 Inloop
  • 8.25 – 8.30 Opening
  • 8.30 – 09.15 e-Government als vliegwiel voor de Groeistrategie

e-Government is een vliegwiel voor de maatschappelijke verandering die nodig is om groei te realiseren: de transitie van een low-trust naar een high-trust samenleving. Een samenleving waar individuen en collectieven uitgaan van eigen potentie en samenwerken om de potentie van Curaçao te realiseren: de ware betekenis van ”huntu”.

Dat vliegwiel hoeven we niet uit te vinden. Het draait al in Esland. We kunnen het relatief snel en voordeling ook op Curaçao werkend krijgen.

Robert- Jan Snijders (YNNO Caribbean) licht toe hoe Curaçao voorloper in de Caribische regio op e-Government kan worden en Martin van den Blink (Balance Caribbean) inventariseert met de deelnemers suggesties voor concrete projecten.

  • 9.15 – 9.30 Pauze
  • 9.30 – 10.15 Moderne huisvesting ondersteunt organisatieontwikkeling

De Shared Service Organisatie van de Rijksdienst Caribisch Nederland verbetert met een nieuw serviceconcept en een bijpassende structuur haar dienstverlening. De interne samenwerking tussen afdelingen en teams is daarbij cruciaal. Een modern, flexibel kantoor ondersteunt die samenwerking.

Ruud Peters (directeur SSO CN) vertelt hoe medewerkers en managers reageren op de nieuwe kantoorinrichting en de manier van werken die daarbij hoort. Het delen van werkplekken bijvoorbeeld. We inventariseren de kansen op Curaçao voor een vergelijkbare manier van werken.

  • 10.15 – 10.30 Pauze
  • 10.30 – 10.50 Een mindset for growth

Steden, landen en eilanden zijn als complexe systemen vergelijkbaar met planten, dieren en mensen. Ze groeien volgens schaalwetten die overal op de wereld hetzelfde zijn. Ongeveer 80% van de eigenschappen van een systeem wordt bepaald door het formaat van een systeem. Zit de boel daarmee op slot? Zeker niet.

Vincent Cornelissen (YNNO Caribbean) vertelt hoe je je met de juiste mindset groter kunt denken dan je eigenlijk bent.

  • 10.50 – 11.10 Bevindingen YNNO handelsmissie VNO-NCW

De Nederlandse werkgeversvereniging VNO-NCW laat van 10-12 oktober Nederlandse investeerders kennis maken met concrete investeringsmogelijkheden in de UNESCO Word Heritage erfgoedstad Willemstad.

Pieter van der Laan (YNNO Caribbean) bespreekt zijn ervaringen en bevindingen als deelnemer aan deze investeringsmissie. Wat zijn de mogelijkheden om ook in klassieke panden op een eigentijdse manier te gaan werken?

  • 11.10 – 11.30 Afsluiting

Ben jij erbij? Meld je nu aan!

Aanmeldformulier YNNO Caribbean Experience 2019