Secretaresse Xperience 2022

Hybride werken brengt veel uitdagingen met zich mee voor teams en medewerkers. Maar hoe zit het met de duizendpoten in onze organisaties? De super(wo)mans die we niet kunnen missen? We hebben het hier over de secretaresses, die als een spin in het web zorgen dat het werk gedaan kan worden. Wat zijn de uitdagingen waar zij tegenaan lopen in de beweging naar het hybride werken?

Hierover gingen wij met 16 secretaresses in gesprek tijdens de secretaresse Xperience op 21 april (ook wel bekend als Nationale secretaresse dag). Het was een middag vullend programma wat startte met een gezamenlijke lunch bij ons kantoor in Creative Valley. Het eerste deel ging over ‘Nieuwe mogelijkheden door hybride werken’ en werd geleid door onze eigen YNNO secretaresse Zenna Dekker en partner Pieter van der Laan. Iedereen stelde zichzelf voor aan de hand van een hybride blooper, wat een hoop reacties van herkenbaarheid op riep. Hierna vertelde Pieter wat wij als YNNO verstaan onder hybride werken en wat de ontwikkelingen van de afgelopen tijd zijn geweest. Zo kwamen we tot de belangrijkste vraag: hoe hebben de secretaresses dat ervaren? Dit zorgde voor een interessante discussie met elkaar, waarin veel herkenbare momenten, maar ook nieuwe inzichten naar voren kwamen… Waar de één de werk-privé balans tijdens het thuiswerken veel beter kon bewaken, mistte de ander de informatie die je makkelijker op kantoor mee krijgt om je werk goed te kunnen doen. Voor anderen vroeg het weer om een hele andere manier om jezelf te positioneren in je rol. Genoeg uitdagingen dus!

Het was tijd om bij Youmeet even verder te praten onder het genot van een lekkere kop thee of koffie, of een verse smoothie. Hierna gingen de secretaresses namelijk zelf wendbaar aan de slag met hybride werken, samen met YNNO’ers Bart van Roekel en Manon van Santen. ‘Wendbaar aan de slag’ betekent dat je ontwikkelingen tijdig signaleert (zoals het hybride werken), hier passende maatregelen voor bedenkt, snel een besluit over neemt en start met het implementeren ervan. Zo kan je grote, complexe thema’s in kleine stukjes snijden en het behapbaar maken om er zo snel mogelijk (lees: morgen) mee aan de slag te gaan.

De secretaresses gingen in groepjes uiteen om hun secretaresse-superheld te tekenen, met zowel hun ‘superkrachten’ als hun ‘kryptonites’. Dat laatste zijn uitdagingen die jouw werk in de weg staan of belemmeren. De twee meest voorkomende uitdagingen zijn gebruikt om prototypes voor te bedenken. En hoe lastig de uitdagingen op het eerste gezicht ook leken… Binnen een halfuur stonden er vier totaal verschillende, maar zeer waardevolle prototypes op papier! Acties waar de secretaresses de volgende dag al zelf mee konden starten om in kleine stapjes verbeteringen aan te brengen in hun werk. Hoe tof is dat?!

”Waardevolle middag. Leuk om collega-secretaresses weer live te ontmoeten. YNNO, bedankt voor de fijne en enthousiaste begeleiding.”

Met deze nieuwe inspiratie waren we aan het einde gekomen van de dag en was het tijd voor een welverdiende borrel! Wij als YNNO vonden het in ieder geval erg leuk om met een specifieke groep in gesprek te gaan over hun manier van werken en de bijbehorende mogelijkheden en uitdagingen. Wil jij ook wendbaar aan de slag met hybride werken, of een andere relevante ontwikkeling in jouw werkomgeving? Of wil je inspiratie op doen bij YouMeet tijdens een verzorgde en inspirerende middag over een bepaald onderwerp? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op via secretariaat@ynno.com.