De Ambitie

Aegon heeft de ambitie om met de renovatie van het hoofdkantoor in Den Haag niet alleen de huisvesting op orde te brengen, maar bovenal een werkomgeving te creëren voor topprestaties.

YNNO en Twynstra Gudde kregen gezamenlijk de opdracht advies uit te brengen over het ontwikkelen van een nieuwe manier van werken in een werkomgeving waarin zichtbaarheid, samenwerking en het delen van kennis de belangrijkste speerpunten zijn. Een inspirerende fysieke en virtuele werkomgeving wordt gezien als enabler voor een nieuwe werkwijze.

De Rol van YNNO

YNNO en Twynstra Gudde hebben zowel Aegon Nederland als Aegon Group van concept tot en met realisatie over de breedte van huisvesting, technologie, gedrag en identiteit begeleid.

De activiteiten die door ons zijn uitgevoerd omvatten de ondersteuning van de directie bij visieontwikkeling, analyse van het werk, ontwikkeling van werkplekconcepten, bewaken van de visie, opstellen programma van eisen, projectmanagement, verandermanagement, training/ opleiding en de evaluatie na de verhuizing.

Het Resultaat

Het resultaat is een werkomgeving waar mensen trots op zijn. De oorspronkelijke doelstellingen zijn behaald:

  • De nieuwe werkomgeving benadrukt de samenwerking en de verbinding tussen mensen, afdelingen: één Aegon.
  • Ontmoeten en interactie wordt gefaciliteerd doordat verschillende vormen van overleg mogelijk zijn en mensen automatisch elkaar tegenkomen. Het werk is zichtbaar geworden.
  • Het concept garandeert flexibiliteit om een veranderende organisatie op te kunnen vangen, projecten worden op een goede manier gehuisvest.
  • Plaats- en tijd- onafhankelijk werken is mogelijk zodat de medewerkers zelf bepalen waar en wanneer ze werken.