Frederik van Steenbergen

“Wie kan delen, kan vermenigvuldigen”

Frederik is gespecialiseerd in Nieuwe Manieren van Werken. Met gevoel voor de impact van de werkomgeving op het gedrag van mensen begeleidt hij organisaties, afdelingen, managers en medewerkers. In eerste instantie bij de visievorming, om vervolgens aan de hand van deze visie het project te definiëren.

Hij doet dit in de rol van proces- of programmamanager, trainer of inhoudelijk adviseur. Hij stuurt voornamelijk op de integrale, holistische aanpak van de projecten en neemt zowel de huisvesting als het gedrag van de mensen in beschouwing de digitale werkomgeving. Hij pakt ingewikkelde situaties op een ingenieuze manier aan en komt hierdoor altijd met het ‘alternatief’. Frederik studeerde Architectuur, Bouwmanagement en Vastgoedbeheer aan de Technische Universiteit Delft.

‘Ik help organisaties met het realiseren van een nieuwe werkomgeving. Met de doelgerichtheid die hoort bij Krav Maga en het strategisch denken van een schaker daag ik de organisatie uit. Ik gebruik de werkomgeving als instrument om de organisatie te veranderen. Daar kan geen cultuurveranderingsprogramma tegenop.’

Frederik van Steenbergen