“Je kunt wel een nieuw gebouw neerzetten, maar sommige medewerkers laten zich gewoon niet dwingen om anders te werken.”
“Early adopters zijn gevaarlijk. Voor je het weet heb je allemaal ja-knikkers om je heen.”
“Als je controlerend management houdt, gaat Het Nieuwe Werken niet lukken.”

 

Deze en meer prikkelende stellingen zijn bediscussieerd tijdens twee drukbezochte workshops die YNNO heeft verzorgd op het OHNW congres in Veenendaal. De workshops werden geopend met een filmpje waarin de stand van het huidige debat over Het Nieuwe Werken in beeld werd gebracht. Dit zette de toon voor een levendige discussie die aan de hand van vijf stellingen werd gevoerd.

Vijf van onze opdrachtgevers waren hierbij aanwezig om hun ervaringen met het implementeren van nieuwe manieren van werken te delen. Door de uiteenlopende professionele achtergronden van onze gasten kwamen levendige  discussies op gang over onderwerpen net zo divers als de praktijk van Het Nieuwe Werken.

 

Aan vijf tafels werd er in clusters van 8 à 10 personen stevig gedebatteerd over de voor en tegens van onze provocatieve stellingen; oftewel, onze deelnemers ervoeren twintig minuten van intellectual speeddating. De bevindingen aan de tafels werden kort plenair gepresenteerd.
De sessie werd afgerond met een inhoudelijke wrap-up van de workshop waarbij de visie van YNNO op gedrag en verandering als onderdeel van een nieuwe manier van werken naar voren werd gebracht.

 

Download ons visiedocument “Gedrag en verandering als onderdeel van een nieuwe manier van werken”.