De ambitie: digitalisering van vergunningsprocessen voor permanente make-up en tattoowerkzaamheden

Een overheidsinstantie, verantwoordelijk voor het reguleren van permanente make-up en tattoovergunningen, moest haar registratieproces moderniseren. Het doel? Een digitaal systeem dat efficiëntie, gebruiksgemak en transparantie bevordert bij het verlenen van vergunningen en dat alles met een soepele overstap. Uiteraard stond hierbij veiligheid en betrouwbaarheid van het inlogproces hoog in het vaandel welke is opgelost door middel van tweefactorauthenticatie.

Rol YNNO: leiderschap met een focus op business

YNNO leidde een compact maar effectief team om deze digitale omschakeling tot stand te brengen. Met de RijksZaak oplossing als stevige technologische basis, bekend om zijn flexibiliteit en betrouwbaarheid, werd een applicatie ontwikkeld die naadloos moest integreren met vier onderliggende systemen. Een ambitieuze taak, gezien de complexiteit en strenge beveiligingseisen voor data-uitwisseling.

YNNO nam daarbij de rol van projectleider op zich, met een sterke focus op de business aspecten van het project. Door deze aanpak werden de technische oplossingen naadloos geïntegreerd met de behoeften en processen van de organisatie. Een essentieel onderdeel van de applicatie was de invoering van een flexibele checklist, waarmee gebruikers snel en grondig kunnen beoordelen of een vergunning kan worden verleend. Dit heeft de efficiëntie en transparantie van het vergunningsproces aanzienlijk verbeterd. Inmiddels werken 25 regio’s op een uniforme wijze aan hetzelfde type proces!

Het resultaat: snelle digitale ommezwaai voor vergunningsproces

Binnen een ongelofelijk korte periode van slechts vier maanden, inclusief implementatie en integratie met onderliggende systemen, werd het project succesvol afgerond. De sleutel tot dit succes? De onverdeelde aandacht van het team. Deze nieuwe digitale oplossing heeft de organisatie van handmatige registratie naar een veilige, digitale omgeving geleid. Dankzij tweestapsverificatie is het inlogproces nu aanzienlijk veiliger, terwijl de flexibele checklist het voor gebruikers eenvoudiger maakt om snel en goed onderbouwd vergunningen te verlenen. Dit project illustreert perfect hoe digitale transformatie, met de juiste leiding en een sterke focus op gebruikersgemak, de manier waarop overheidsinstanties werken ingrijpend kan verbeteren.