De Ambitie

Liberty Global is één van de grootste ondernemingen in de wereld op het gebied van televisie-, telefoon- en internetdiensten. De onderneming bedient ruim 16 miljoen klanten in 14 landen. Binnen Nederland is Liberty Global voornamelijk bekend onder de merknaam UPC. In haar visie voor de toekomst heeft de onderneming echter de wens om wereldwijd één samenhangende organisatie te vormen onder de naam Liberty Global. Deze eenheid zal zich niet enkel beperken tot louter de naamvoering, maar zal ook tot een algeheel verhoogde samenwerking, interactie en betrokkenheid binnen de onderneming leiden. Liberty Global onderkent de ondersteunende rol van de werkomgeving om deze verandering in cultuur, identiteit en werkpatronen vorm te geven. De concrete ambitie is om op Schiphol-Rijk een Europees hoofdkantoor te creëren dat als een thuis zal dienen voor alle medewerkers van Liberty Global. Een inspirerende plek waar zij zich welkom en gewaardeerd voelen, waar zij elkaar op een prettige en effectieve wijze kunnen ontmoeten en dat gepaard gaat met een gevoel van betrokkenheid en trots bij de onderneming Liberty Global.

De rol van YNNO

YNNO is sinds medio 2010 actief bij Liberty Global voor zowel de conceptontwikkeling als de daadwerkelijke implementatie van de nieuwe werkomgeving op Schiphol-Rijk. De betrokkenheid is op alle facetten van het project aanwezig, variërend van het programma-management en projectmanagement tot aan de werkstijlanalyses, conceptontwikkeling en space planning. September 2012 markeert een mijlpaal in het project met de oplevering van de eerste verbouwingsfase, waaronder zowel kantoorvloeren als speciale ruimten. De moderne en eigenzinnige kantoorvloeren bieden 380 primaire werkplekken aangevuld met inspirerende breakouts, (in)formele vergaderruimten en belruimten (voor geluid en privacy). De speciale ruimten bevatten onder meer een ruim multifunctioneel restaurant met een vernieuwd hospitality concept dat een brede variëteit aan hoogwaardige producten en diensten voor Liberty Global’s internationale werknemers biedt, een compleet nieuwe glazen bouwvolume als eyecatcher dat verschillende gebouwdelen aan elkaar verbindt en een volledig geoutilleerde vergadercentrum inclusief loungegebied en terras. Het vlaggenschip van de speciale ruimten betreft het uitnodigende en bruisende centrale atrium dat de medewerkers verbindt en samenbrengt in een aantrekkelijke omgeving waarin een twee verdiepingen hoge groene wand is aangebracht, alsmede een grote high-definition videowand, comfortabel meubilair, een strak ontworpen espressobar met barista die hoogwaardige koffie serveert en een entresol dat uitzicht biedt over de totale ruimte.

Het Resultaat

Het resultaat voor Liberty Global is terug te vinden in een betere functionaliteit en efficiëntie van de werkomgeving, een verhoogde mate van eenheid en communicatie tussen de organisatieonderdelen en een versterkt gevoel van inspiratie en betrokkenheid bij de medewerkers.