Een mooie zomermiddag in augustus, een inspirerende plek in Utrecht, een actueel onderwerp en een leuke groep mensen bij elkaar: dat waren de ingrediënten voor YNNO’s inspiratiesessie over Hospitality.

Evelien Plijter en Theda Kunnen van YNNO begeleidden de bijeenkomst. ‘Hospitality op de werkvloer is voor mij het nemen van de verantwoordelijkheid voor de beleving van de ander. Zowel voor de bezoeker als voor de medewerker. Het is belangrijk om het product, de omgeving en het gedrag rondom de hospitality touchpoints in de organisatie goed op elkaar af te stemmen om die beleving te optimaliseren’, aldus Theda.

Gastvrijheid, één van de synoniemen van hospitality, speelt een steeds belangrijker rol in de werk- en leeromgeving, vanwege:

  • De groeiende aandacht voor zintuiglijke aspecten en well-being in de werkomgeving, zoals de kracht van persoonlijk contact, de glimlach van de gastvrouw, de geur van verse koffie en een eerlijke en gezonde lunch.
  • Het ontstaan van een belevingseconomie, waarbij de belevingswaarde van rondom een product belangrijker is dan het product zelf.
  • De opkomst van multifunctionele (ontvangst-) ruimten en bijhorende dienstverlening.

Hospitality is, ons inziens, geen keuze. Het is datgene waarin organisaties zich van elkaar kunnen onderscheiden. Waarin zij aantrekkelijk kunnen zijn en blijven voor de nieuwe generatie werknemers en gasten. Gastvrijheid draagt bij aan deze positieve beleving die op haar beurt weer zorgt voor loyale gasten en medewerkers, een gezonde en prettige werkomgeving, een versterkt imago en omzetgroei. Een goede reden om te investeren in hospitality in de werkomgeving!

De inspiratiesessie bij Youmeet was een interactieve sessie, waarbij gezamenlijk een optimale Employee Journey (de beleving van de medewerker als hij/zij naar kantoor komt) is gemaakt aan de hand van de foto’s die de deelnemers van tevoren van de eigen werkomgeving hadden gemaakt.

Na afloop gaven de deelnemers aan het waardevol te vinden om een kijkje te nemen in de ‘hospitality’ keuken van een ander en dat het invulling geven aan een Journey een goede manier is om het proces rondom beleving in kaart te brengen.

Een aantal conclusies van de sessie:

  • ‘Hospitality is niet vast te leggen in een KPI, het is een gevoel’
  • ‘Het heeft veel te maken met cultuur, fatsoen en authenticiteit’
  • ‘Hospitality is geen hogere wiskunde, maar een bepaalde (levens)stijl’
  • ‘Het gaat om verrassen, het creëren van een wow-beleving én je verantwoordelijk voelen, door de hele organisatie heen’
  • ‘Vooral bij de interne servicedesk kunnen wij voor onze collega’s nog wel een slag slaan op het gebied van hospitality’
  • ‘Op onze (IT) afdeling ligt de focus op resultaat. Ik ben benieuwd wat het zou kunnen opleveren als wij belevingsaspecten een onderdeel laten zijn van ons werkproces.

 

YNNO organiseerde in de zomer van 2015 een aantal inspiratiesessies over de thema’s gedrag & verandering, hospitality, well being (volgt later dit jaar) en smart buildings. Wil je meer weten over één van de onderwerpen of aanwezig zijn bij een volgende inspiratiesessie, stuur dan een mail naar info@ynno.com en geef aan waar je interesses liggen.