• Aecom
  • London & Partners

Dinsdagochtend zijn we opgesplitst voor twee bedrijfsbezoeken in het kader van kennisdeling. De ene groep ging naar London & Partners, de andere naar Aecom. Op het programma? Een interactieve lezing van Alan, een discussie over de implementatie van hybride werken post-corona (plus de daarbij behorende uitdagingen) en de impact van Covid op de veranderende manier van werken.

London & Partners
Aangezien London & Partners zich voornamelijk richt op het economisch ontwikkelen van Londen als stad, hebben zij een heel ander effect ervaren tijdens de coronapandemie. Men werkte meer thuis en dus werd er minder geld uitgegeven in de stad. Vanuit dit oogpunt is het voor London & Partners nog belangrijker om hun medewerkers weer (deels) terug naar kantoor te krijgen. Dit is momenteel één van hun grootste uitdagingen.

Er werd gediscussieerd over de manier waarop hybride werken geïmplementeerd kan worden, waarbij wij onze inzichten graag deelden met Alan en zijn collega’s. We concludeerden dat er niet één juiste manier is waarop hybride werken geïmplementeerd kan worden. Maatwerk en afstemming op de organisatie is het belangrijkste uitgangspunt.

Aecom
De andere helft van de groep bracht een bezoek aan Aecom, een Amerikaans multinationaal ingenieursbureau met 47.000 medewerkers. Hier spraken we met name over de impact van Covid op de veranderende manier van werken, waardoor organisaties voor enorme uitdagingen zijn komen te staan. De toename van stress onder medewerkers, de functie van het kantoor en het trekken van medewerkers naar het kantoor zijn hierbij belangrijke onderwerpen. Tijdens de coronapandemie zijn in Engeland bovendien dermate veel medewerkers gewisseld van werkgever, dat er wordt gesproken over ‘the great resignation’.

Aantrekkelijk werkgeverschap is dan ook een belangrijk onderdeel van de zoektocht naar talent voor veel organisaties. Een werkomgeving en flexibiliteit dragen hieraan bij. Een van de stellingen was dat de 9-tot-5-mentaliteit voorgoed is verdwenen. Volgens een onderzoek van Aecom overweegt zelfs 56% van de medewerkers te wisselen van werkgever als flexibiliteit in werktijden geen optie is. Het was interessant om met andere strategische consultants hierover van gedachten te wisselen en te ervaren hoe er internationaal invulling wordt gegeven aan deze thematiek.

Teambuilding
In de middag was het tijd voor teambuilding. Onder begeleiding van twee tourguides gingen we op pad in de wijk Shoreditch om de Londense street art te bewonderen, waaronder een van ‘s werelds meest iconische meesterwerken: ‘Up Yours’ van Fanakapan. Een toffe tocht en een eyeopener voor iedereen, we kijken nu anders naar de straten!

Vol inspiratie en enthousiasme gingen we vervolgens in vier groepen zelf aan de slag met een arsenaal aan spuitbussen. Met de juiste beschermingsmiddelen in de vorm van een schort, handschoenen en een mondkapje lieten we onze creativiteit los op het YNNO-logo. En ook al stonden onze kunstwerken* in schril contrast met de meesterwerken die we eerder die dag hadden aanschouwd, het was erg leuk om eens samen te werken in een geheel andere context.

In de avond genoten we van een heerlijk diner op de 32ste etage van hét landmark van Londen; the Shard. Het uitzicht over Londen was adembenemend en het gezelschap, het eten en de wijn waren voortreffelijk…

*Benieuwd naar onze creatieve uitspattingen? De resultaten zijn te bewonderen in onze box op Creative Valley in Utrecht.