Op een gezonde manier je werk doen, is voor Lefier een speerpunt dat steeds belangrijker wordt. Recent is de nieuwe kantooromgeving in Hoogezand kritisch onder de loep genomen om te zien hoe deze zich verhoudt tot Fitwel.

Fitwel is een certificaat voor gezonde gebouwen. Een internationaal certificeringssysteem dat op wetenschappelijke basis heel concreet maakt wat verbeteropties zijn in de werkomgeving. Op basis van een checklist is snel na te gaan in hoeverre het pand gezondheid stimuleert. Het focust zich vooral op fitness en beweging, voeding en water, licht en uitzicht en houdt daarbij rekening met de mentale gesteldheid.

Dit onderzoek is geïnitieerd door YNNO om het relatief onbekende en nieuwe Fitwel te toetsen in een door YNNO opgeleverd kantoorconcept in voorjaar 2018. In samenwerking met de Innovatiewerkplaats Healthy Workplace kregen we de beschikking over drie vastgoed studenten van de Hanzehogeschool Groningen. Zij beten zich enkele maanden vast in het thema.

Wat blijkt? Lefier is op de goede weg! Met een investering van 2,50 euro zou het pand al 1 ster behalen. Die 2,50 euro zijn de kosten voor een sticker die je vertelt hoeveel gezonder het is om de trap te nemen in plaats van de lift. Voor het overige voldoet Lefier aan het Fitwel predikaat door o.a. het aanbieden van meer dan 50% actief meubilair. Fitwel laat zien dat er nog veel kansen liggen, bijvoorbeeld voor het investeren in de buitenruimte zodat medewerkers vaker micro-pauzes in een groene omgeving kunnen houden.

Hoe nu verder? Een tool als Fitwel opent het gesprek en geeft aanzet om een aantal concrete verbeteropties makkelijk te implementeren. Groter doel is om het welzijn van de medewerkers te verbeteren. De resultaten motiveren Lefier om volgende stappen te maken en de werkomgeving te koppelen aan het algehele gezondheidsmanagement.

En de studenten? Die zijn dik tevreden met een mooi eindcijfer voor het onderzoek!

Gerelateerde artikelen:

Meer weten?

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Contactformulier