Laptop

Geen saaie demo-sessies, maar zelf aan de knoppen zitten van een moderne oplossing die dagelijkse werkzaamheden van de medewerker makkelijker maakt: met Living Labs geeft YNNO de medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) de kans om te experimenteren met nieuwe technieken, nog voordat deze verworven zijn. Hiermee heeft YNNO de primeur bij de Rijksoverheid.

Een unieke inkijk

Van 27 maart t/m 31 mei ervaren honderden medewerkers van heel IenW hoe zij, met inzet van moderne technologie, ondersteund kunnen worden bij diverse werkzaamheden. Bovendien krijgen ze onder begeleiding van de leveranciers een unieke inkijk in hoeverre deze online services bijdragen aan de totstandkoming van een transparant en herleidbaar besluitvormingsproces.

Samenwerking

Naast de leveranciers van de technologie, is ook Future of Work hub van de Universiteit Utrecht betrokken bij dit grootschalige project. Tijdens de Living Labs meet het platform middels enquêtes hoe er tegen de implementatie van nieuwe systemen en de veranderende manier van werken wordt aangekeken.

Resultaten

De eerste resultaten hiervan zijn positief; deelnemers vinden het prettig om betrokken te worden bij het traject en zo bij te kunnen dragen aan de realisatie van een moderne digitale werkplek. Daarbij zien ze de Living Labs als een nuttige aanvulling. Dit is een belangrijke uitkomst voor het projectteam en het management van IenW, want zij willen de gebruiker te allen tijde centraal blijven stellen. Ze zijn dan ook blij met het enthousiasme van de deelnemers, de grote opkomst en hebben de intentie om de Living Labs in de toekomst op bredere schaal in te gaan zetten. Zo draagt YNNO op innovatieve wijze bij aan de moderne digitale werkplek van morgen.