Start met verandermanagement met YNNO
Tegenwoordig zijn maatschappelijke en technologische ontwikkelingen actuele onderwerpen, wat ook op de werkvloer te merken is. YNNO is actief bezig met verandermanagement bij bedrijven in te voeren. Nieuwe werkvormen worden gehanteerd om zo de doelstellingen te behalen. Denk hierbij aan: hybride werken, digitaal werken, activiteit gerelateerd werken en opgavegericht werken. Het succes van deze veranderingen staat of valt met de medewerkers. En de mate waarin zij deze nieuwe manieren van werken begrijpen en omarmen. In deze tekst leggen we uit wat YNNO doet om verandermanagement te weeg te brengen in bedrijven. Wil je hier meer over weten? Lees deze tekst dan verder!
Hoe de ervaren Veranderadviseurs van YNNO te werk gaan
Inmiddels hebben de Veranderadviseurs meer dan 20 jaar ervaring in het werkveld. Het gevolg hiervan is dat we de complexiteit en valkuilen kennen van verandertrajecten. Zo adviseren we een doordachte veranderstrategie en –aanpak te hanteren om de daadwerkelijke nieuwe manier van werken te realiseren. Bovendien is het meten van de behaalde resultaten van groot belang. Om deze reden bieden de Veranderadviseurs en Strategen ondersteuning bij drie cruciale aspecten van verandermanagement.
3 aspecten van verandermanagement:
- Verhelderen van de verandering: Om de veranderingen in een organisatie goed door te voeren, is het noodzakelijk om keuzes te maken. Alles in één keer aanpakken is vaak een te groot project. Om deze reden adviseren wij om prioriteiten te stellen in initiatieven, zodat een organisatie geleidelijk kan ontwikkelen. Daarnaast is open communicatie ook erg belangrijk, soms moeten onderwerpen ook besproken worden die je niet iedere dag bespreekt. Ondanks dat dit een uitdaging kan zijn, is dit wel belangrijk om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.
- Structuur geven aan de verandering: De volgende stap in het veranderproces, is het aanpassen van de aanpak op unieke kernmerken van de organisatie, teams en medewerkers. Zo heeft ieder bedrijf andere doelstellingen en prioriteiten. Om deze te behalen moet de aanpak van het verandermanagement hierop aangepast worden. Het succesvol veranderen vereist een gebalanceerd aanpak die de vernieuwing in gang zet en tegelijkertijd aansluit bij de huidige werkwijze om weerstand te minimaliseren.
- Activeren van de verandering: Wanneer de organisatie klaar is om de verandering echt te implementeren op de werkvloer, moeten de teams gefaciliteerd worden om met de verandering aan de slag te gaan. Dit kan zijn door middel van een training over het gebruik van nieuwe software of het voorzien van thuiswerkplekken bij hybride werken. Wanneer deze stap niet grondig wordt uitgevoerd, zullen medewerkers bij onduidelijkheden teruggrijpen naar de oude gewoontes. Daarom is het continu monitoren en het bijsturen van het verandertraject noodzakelijk.
Samenwerken aan jouw verandermanagement
Bij YNNO geloven we in samenwerken en het betrekken van verschillende onderdelen om verandering te bewerkstelligen. In samenwerking met het team van Huisvesting en Werkplek zorgen we ervoor dat de fysieke werkomgeving de nieuwe manier van werken ondersteunt. Hybride werken wordt aangepakt met de spannende onderdelen die daarbij horen. Samen met de collega’s van Digitaal Werken verzorgen we een integrale aanpak voor digitale werkomgevingen, optimalisatie van processen en data gedreven werken.
Onze kracht ligt in de mensen van YNNO. Volgens onze klanten zijn we niet alleen enorm betrokken, maar weten we ook daadwerkelijke resultaten te behalen. We combineren solide ervaring met frisse blikken in ons team. Belangrijk is dat we deze veranderingen samen met de mensen uit de organisatie realiseren. Ons doel is niet alleen om de huidige verandering te implementeren, maar ook om de organisatie zelfstandig klaar te stomen voor toekomstige veranderingen.
Kortom, bij YNNO gaan we verder dan alleen het implementeren van veranderingen. Wij creëren een cultuur waarin verandering een tweede natuur wordt, iets wat de organisatie niet alleen nu, maar ook in de toekomst aankan.