Anne Zandberg

Werk is een spil van de wereld waarin wij leven. Het vormt individuen, creëert organisaties en bouwt samenlevingen. Door krachtige trends als digitalisering, globalisering en klimaatverandering verandert de wereld van werk sneller dan ooit tevoren.

Denk bijvoorbeeld aan de doorlopende ontwikkeling van technologieën als slimme algoritmen en kunstmatige intelligentie die een groot deel van de taken op de werkvloer kunnen automatiseren. Dit ‘tweede machinetijdperk’ biedt mensen de kans om beter, sneller en efficiënter te werken, om zo meer economische én maatschappelijke waarde te creëren. Maar tegelijkertijd roept deze ontwikkeling vragen op over de rol van de mens op de werkvloer, de wijze waarop werk wordt vormgegeven en de samenwerking tussen mens en machine. Zonder een passende strategie kan technologisering leiden tot ongelijkheid tussen mensen die wel over de juiste vaardigheden en middelen beschikken, en degenen die daar geen toegang tot hebben.

Ik ben Anne Zandberg. Het is mijn ambitie om organisaties en individuen te helpen door deze trends heen te navigeren, door met hen mee te denken over hoe zij hun werk en organisatie vormgeven richting de toekomst van werk.

Zodat iedereen kan blijven meebouwen aan een betere wereld. In andere woorden: iedereen doet mee, ook in de toekomst van werk. Ik ben trots dat ik de kans krijg om bij YNNO deze ambitie invulling te geven!