Gaat u aan de slag met Pega en heeft u daar intern projectleiders voor aangetrokken, of wilt u dat doen? YNNO kan met begeleiding, opleiding en training deze collega’s helemaal klaarstomen voor hun taak.

Een Pega-implementatie betekent een verandering voor de hele organisatie. De software is het middel, een andere – lees: zaakgerichte – manier van werken het doel. En dat vraagt om een gedegen aanpak, met projectleiders die alle ins en outs van de manier van werken met Pega kennen.

Pega en YNNO

Bij YNNO kennen we die ins en outs. En weten we ook wat er nodig is om een organisatie mee te nemen in een andere manier van werken. Dat laatste is immers wie wij zijn: hét adviesbureau voor nieuwe manieren van werken. De kennis van het product komt door jarenlange ervaring met de implementatie van Pega, over de looptijd van een heel project. Hierdoor weten wij precies hoe zo’n project succesvol geïmplementeerd kan worden. We zijn partner van Pega, een van de weinige partners, die geen software ontwikkelt. En daar zijn we best een beetje trots op. Tot slot leiden we vaker interne mensen op om met een nieuwe manier van werken aan de slag te gaan.

Gerichte coaching

Onze kennis delen we graag. Dat kan van heel praktisch – wat werkt wel, wat zeker niet – tot heel technisch. Maar ook vragen als: wanneer moet ‘Agile/Scrum’ dogmatisch worden toepast en wanneer kan dit meer worden losgelaten? Welke vaardigheden helpen in het klantcontact, en welke niet? In hoeverre wijken Pega-projecten af van ‘klassieke’ BPM-projecten? Etc. Binnen YNNO hebben we diverse standaardproducten ontwikkeld met betrekking tot dit soort trajecten.

Coachingsprogramma

In ons begeleidings- en coachingstraject komen de volgende zaken aan de orde.

  • Het opzetten van een project: ‘80% van de projecten mislukt al bij de start’
  • Sturen op een project: ‘het gaat om meer dan alleen tijd, geld en kwaliteit’.
  • Kwaliteit en informatie: ‘het managen van verwachtingen en van de klant- en projectomgeving’.
  • Gedrag en verandering: ‘het gaat niet alleen om de techniek’.
  • (Business)implementatie: ‘het gros van het project gaat over ‘mensenwerk’.

Voor het uitgebreide programma gaat u naar ons Coachingsprogramma.

Coaching per projectfase

Binnen een Pegaproject onderscheiden we een aantal fasen. We hanteren daarvoor onze eigen projectfasering van verkenning, definitie, realisatie, implementatie en gebruik. Per fase is een aangepaste manier van coaching mogelijk, afhankelijk van wat nodig is. Lees meer over de fasen en hoe de coaching hierop is afgestemd in onze Coachingsmogelijkheden per projectfase.


Alle expertises