Wanneer het precies gaat gebeuren, weten we nog niet. Maar het gesprek is aan de orde van de dag: hoe gaan we werken als we weer terug mogen naar kantoor? Hoe moet onze organisatie er uit zien in de veelvuldig genoemde ‘1,5 meter samenleving’? En hoe staan wij als organisatie er eigenlijk voor, in de aanloop naar deze nieuwe situatie?

Op het eerste gezicht lijkt deze uitdaging eendimensionaal: organisaties moeten zich conformeren aan de richtlijnen en daarom de kantooromgeving naar 1,5 meter standaarden inrichten. Maar wij geloven dat de uitdaging verder gaat dan dat. In de 1,5 meter samenleving gaat het niet enkel om het inrichten van een 1,5 meter kantoor, maar om de ontwikkeling van een 1,5 meter manier van werken. Nu is het moment om ons goed voor te bereiden op de volgende fase die waarschijnlijk veel langer gaat duren. Het wordt opnieuw anders werken, maar nu wel doordacht. Waarbij structureel aandacht is voor de werkprestatie en vitaliteit. Een integrale blik is daarbij de sleutel tot succes.

De corona context is nieuw en onbekend, ook voor ons. Maar we weten als geen ander hoe je een nieuwe manier van werken ontwikkelt. Vanuit ervaring weten wij dat een nieuwe manier van werken te bereiken is door een multidisciplinaire aanpak. De uitdaging voor jouw organisatie richting de nieuwe realiteit draait wat ons betreft om het integreren van vier thema’s:

  • Huisvesting & werkplek: Een veilig kantoor, conform de richtlijnen
  • Gedrag & verandering: Motivatie en verbinding van en tussen collega’s
  • Digitaal werken: Efficiënt en effectief plaats- en tijd ongebonden werken
  • Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid: Betrokken medewerkers die goed omgaan met (ervaren) werkdruk en werkstress

Ook jouw organisatie staat voor een uitdaging. Hoe ver ben jij al? Om deze vraag te beantwoorden, hebben wij de 1,5 meter organisatiescan ontwikkeld. Hiermee krijg je een eerste, integraal beeld van hoe jouw organisatie er voor staat in de voorbereiding op de nieuwe realiteit. Na het invullen van de organisatiescan stelt YNNO vrijblijvend een rapportage op met een samenvatting van jouw respons, plus onze analyse van de resultaten en een advies voor vervolgstappen. Het opstellen van dit rapport duurt maximaal één werkdag en wordt per mail naar je toegestuurd.

Maar er is meer…

Naar aanleiding van de 1,5 meter organisatiescan van YNNO heb je een eerste indicatie van de uitdaging waar jouw organisatie voor staat. Maar een nieuwe manier van werken is maatwerk. De vertaalslag van de algemene richtlijnen naar jouw organisatie vereist deskundigheid en een integrale aanpak. YNNO heeft de expertise in huis om jouw organisatie te begeleiden. Vanuit jarenlange ervaring met projecten op het snijvlak van huisvesting, digitaal werken, gedrag en verandering en vitaliteit weten wij hoe we jouw organisatie en medewerkers kunnen begeleiden naar de nieuwe manier van werken. Behoefte om even te sparren over de uitkomst van de 1,5 meter organisatiescan? Graag praat een van onze adviseurs hier vrijblijvend met je over door.

Klik hieronder om naar de scan te gaan