In mei van dit jaar is YNNO officieel partner geworden van Pega.

YNNO-directeur Robert-Jan Snijders en Dan Deursen, Strategic Alliance Partner Benelux van Pega tekenden hiertoe in Amsterdam een overeenkomst. Dit is een belangrijke stap in het verder intensiveren en bestendigen van een al lang lopende samenwerking tussen de twee bedrijven.

Pega is wereldwijd toonaangevend qua software op het vlak van customer engagement, customer service en procesautomatisering. Sinds jaren is het het hoogst genoteerde bedrijf in het ‘Magic Quadrant’ van onafhankelijk onderzoeksinstituut Gartner. Daarbij zowel bijzonder hoog scorend op het vlak van ‘visionair zijn’ als ‘leadership’. Door decennia innovatief te zijn, bijvoorbeeld op het gebied van robotics en artificial intelligence, slaagt het bedrijf er in om te blijven groeien en een toenemend aantal beursgenoteerde klanten aan zich te binden.

YNNO is in Nederland al een decennium toonaangevend voor wat betreft het succesvol implementeren van Pega binnen zowel profit als non-profit organisaties. Veelal in de rol van engagement leader. Hierbij onderscheidt het bureau zich van andere aanbieders door een zeer klantgerichte Agile-aanpak, het op kundige wijze meenemen van eindgebruikers en management, maar ook door een hoge mate van inhoudelijke kennis van de vele mogelijkheden die Pega biedt. Door intern deze kennis goed te organiseren, maar ook door certificeren en het jaarlijks bezoeken van de Pegaworld Conferentie zorgt YNNO ervoor dat het koploper blijft op dit vlak.

Dat is onderkent door Pega, uitmondend in een officieel partnerschap. Sinds mei van dit jaar staat YNNO genoemd tussen de lijst met worldwide partners.

Pega ziet het succesvol implementeren van hun systeem als een gezamenlijke inspanning door henzelf, ‘worldclass consultants’ en de klant zelf. Bij de selectie van ‘worlclass consultants’ als partner hanteert Pega een aantal uitgangspunten, waarbij onder meer de mate van succesvol zijn, het daadwerkelijk iets toevoegen aan de aanpak, het aantal (gecertificeerde) medewerkers met Pega-ervaring uitgangspunten zijn. Omdat YNNO aan deze uitgangspunten voldoet, is gekomen tot het formeel maken van het partnerschap.

Op Pegaworld heeft YNNO, mede om dit heugelijke feit te vieren, zich met een vijftal collega’s gepresenteerd in speciaal ontworpen rode en zwarte shirts waarop het ‘engagement leader’ adagium goed was te zien. Dit leidde tot veel reacties en leuke gesprekken met zowel Pega-medewerkers als andere bezoekers van de conferentie.

Mocht u meer willen weten over dit artikel of verder willen praten met ons over Pega, kunt u contact opnemen met Robert-Jan Snijders (rsn@ynno.com).