Vacature: Medior Consultant Gedrag & Verandering

Over YNNO

YNNO is het adviesbureau voor nieuwe manieren van werken, niet voor het nieuwe werken. Want one size doesn’t fit all. Wij realiseren veranderingen. Met de ontwikkeling van management en medewerkers, digitaal werken en huisvesting als belangrijkste change drivers. Samen met onze opdrachtgevers werken wij aan een veranderstrategie, een geslaagde implementatie en borging van duurzame resultaten. Met passie voor verbetering brengen wij frisse ideeën en inspiratie die mensen enthousiasmeren, onderling verbinden en meenemen in de verandering.

Onze adviseurs kennen als geen ander de kritische succesfactoren en zijn zich bewust van de impact die anders werken heeft op ingesleten routines en de cultuur binnen organisaties. We werken samen met toonaangevende opdrachtgevers vanuit de overheid en het bedrijfsleven, zoals Aegon, Gemeente Amsterdam, DSM, Lidl en Shell. Naast het adviesbureau heeft YNNO diverse initiatieven zoals het vergaderconcept Youmeet, de werkplekdienst Youwork en zijn we onder de naam YNNO Caribbean als adviseurs en programmamanagers in de Caribische regio actief.

Wat houdt de functie in?

Gedragsverandering is niet alleen de belangrijkste, maar ook de lastigste kant van een nieuwe manier van werken. Het belangrijkst, omdat menselijk gedrag het meest bepalend is voor de resultaten die een organisatie boekt. Het lastigst, omdat je het gedrag van mensen niet op dezelfde pragmatische manier kunt veranderen als huisvesting, faciliteiten en ICT-systemen. Als Medior Consultant Gedrag & Verandering zorg je er voor dat bij ingrijpende verandering van de manier van werken voldoende rekening gehouden wordt met de irrationele, maar voorspelbare aspecten van gedragsverandering van medewerkers en management.

YNNO heeft een bewezen aanpak waarmee we organisaties ondersteunen die overgaan naar een nieuwe manier van werken. Wij zoekeniemand die zijn of haar advieservaring verder wil ontwikkelen door samen met collega’s en met behulp van onze beproefde aanpak en tools opdrachten uit te voeren en resultaten te boeken. Je draagt bij aan het opstellen van veranderdiagnoses en de advisering van het management over de gepaste scope van het verandertraject. Je helpt mee met het ontwerpen van begeleidingsprogramma’s die precies aansluiten bij de gedefinieerde ambitie en verandervermogen van de organisatie, rekening houdend met beschikbare tijd en middelen. Je bereidt interventies voor en voert die ook zelfstandig uit.

We worden steeds vaker gevraagd ook organisatieveranderingen te begeleiden die minder direct te maken hebben met nieuwe manieren van werken. Bijvoorbeeld de introductie van een nieuw serviceconcept of resultaatgerichte sturing. We verwachten van onze nieuwe medior dat hij of zij bij kan dragen aan de ontwikkeling van nieuwe interventies die daarop gericht zijn.

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde WO-opleiding in relevante richting en minimaal 3 jaar externe advieservaring in de zakelijke dienstverlening.
 • Je bent een resultaat- en klantgerichte professional en hebt aantoonbare ervaring met gedragsverandering bij grootschalige veranderingsprocessen.
 • Je hebt natuurlijke affiniteit met de integrale aanpak van YNNO en het vermogen om je die ook snel eigen te maken.
 • Ervaring op het gebied van huisvesting, digitaal werken of proces optimalisering is een pré.
 • Je analyseert complexe situaties en kunt abstracte (verander)vraagstukken vertalen naar een concrete aanpak.
 • Je bent geen coach of trainer, maar ervaring in deze rollen is een must omdat je delen van de programma’s zelf uitvoert.
 • Je zoekt uitdaging in het veranderen van mindsets van medewerkers in veranderende organisaties.
 • Je draagt bij aan effectieve interne communicatie rond de veranderingen.
 • Je bent een natuurlijk netwerker en beschikt over de commerciële vaardigheid om bestaande opdrachten uit te breiden en nieuw werk te acquireren.
 • Je bent stressbestendig en kunt kwalitatief hoogstaand werk leveren onder tijdsdruk.
 • Verdere kernwaarden: zelfverzekerd, zelfstandig, gestructureerd, secuur, flexibel, proactief, teamspeler.

Wat bieden wij?

Wij werken in een gedreven en collegiaal team, waarin iedereen de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Wij bieden een innovatieve werkomgeving, met als thuisbasis Creative Valley in Utrecht Papendorp, en uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Hoe kom je met ons in contact?

Pas jij in bovenstaand profiel en wil jij ons team versterken? Stuur dan jouw CV én een uitgebreide motivatie waarin je laat zien waarom juist jij de ideale kandidaat bent voor YNNO, naar solliciteer@ynno.com t.a.v. Danielle Schrijver. Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Pieter van der Laan via 06-53373231.