De ambitie

Lidl heeft de ambitie om een innovatief werkplekconcept te realiseren dat passend is voor de Lidl kantoren. Een manier van werken die zich richt zich op het stimuleren van (informele) samenwerking, openheid en flexibel gebruik van werkplekken voor medewerkers. Het eerste distributiecentrum dat aansluit bij deze ambitie is Waddinxveen; het meeste duurzame distributiecentrum van Nederland (BREEAM outstanding). Gezondheid, identiteit en toegankelijkheid van kennis en informatie zijn de centrale thema’s binnen deze werkomgeving. 

Het kantoor is een ontmoetingsplaats waar mensen kennis uitwisselen, elkaar informeel ontmoeten, met elkaar brainstormen en nieuwe ideeën uitwerken. Het kantoor is dusdanig ontworpen dat activiteit gerelateerd werken optimaal wordt ondersteund. 

De rol van YNNO

YNNO heeft Lidl begeleid in het volledige proces van ambitievorming en strategie tot en met de organisatie- en ontwerpbegeleiding tijdens en na de realisatie van het project. In het proces is YNNO samen met de managers en gebruikers van de nieuwe werkomgeving op zoek gegaan naar de best passende omgeving, waarin dit vertaald is naar een programma van mogelijkheden, programma van eisen en het ontwerp van de nieuwe werkomgeving. 

Het distributiecentra in Waddinxveen is het eerste distributiecentra van Lidl die is overgegaan naar deze nieuwe manier van werken. YNNO heeft Lidl inmiddels begeleid in de ontwikkeling van dit concept voor een vijftal distributiecentra. 

Het resultaat

Met de nieuwe werkomgeving heeft Lidl een concept waarin de onderlinge samenwerking en kennisdeling wordt gestimuleerd door een optimale benaderbaarheid en zichtbaarheid van elkaar en activiteiten. 

De omgeving reflecteert de identiteit van Lidl en de ambities die er zijn op gebied van samenwerking, duurzaamheid en gezondheid. Naast de werkomgeving waarin de samenwerking centraal staat, zijn er diverse faciliteiten gerealiseerd waar het uitvoerende personeel en het personeel uit de kantooromgeving samen komen om te lunchen, sporten of te ontspannen.