• De ambitie: nieuwe manier van werken die past bij veranderende farmaceutische markt

    De juiste behandeling aan de juiste patiënt op het juiste moment. Gepersonaliseerde zorg is de toekomst. En farmaceutische bedrijven zitten midden in deze sterk veranderende markt. Roche, gespecialiseerd in oncologie en reumatologie, is een van de eerste farmaceutische bedrijven dat zich inzet voor een steeds specifiekere en gerichte behandeling van patiënten. Een markt waarin data delen en aan elkaar koppelen steeds belangrijker wordt. Want hoe meer beschikbare gegevens, hoe beter artsen en onderzoekers gepersonaliseerde behandelingen kunnen voorstellen. Serviceverlening en nazorg worden daarmee straks ook onderdeel van het pakket van farmaceutische bedrijven. Deze veranderende markt en een nieuwe business strategie vragen om nieuwe manieren van werken. De organisatie introduceerde onlangs een strategie om meer digitaal en agile te werken. Een nieuwe manier van werken vraagt om een kantoor dat medewerkers optimaal ondersteunt. Het kantoor van Roche in Woerden gaat als eerste, binnen het wereldwijde concern met 94.000 medewerkers, aan de slag met een kantooromgeving die specifiek wordt ontworpen voor de nieuwe agile manier van werken.

    Rol YNNO: begeleiden van het hele proces naar een gezonde en duurzame werkplek

    De locatie naast het station in Woerden waar Roche kantoor houdt, blijft. Binnen de muren wordt alles anders. Alles is gericht op openheid, samenwerken en agile werken. YNNO begeleidt het proces van A tot Z waaronder ook de conceptontwikkeling, architectenselectie, de aannemerselectie en het management van het bouwproces. In het hele traject is een grote rol toebedeeld voor de gezondheid van de medewerkers en duurzaamheid van het hele pand, conform de WELL building standard en Breeam-certificering. Oude materialen worden hergebruikt, nieuwe duurzaam geproduceerd. Van de aannemer en toeleveranciers wordt geacht dat ze de negatieve impact op het milieu tot een minimum beperken. Aandacht voor de gezondheid van medewerkers zit verankerd in het programma van eisen. Zaken als lucht, water, voeding, licht, vitaliteit en het fysieke en mentale comfort voldoen aan de WELL-standaard. De inrichting van het nieuwe kantoor stimuleert bewegen op de werkvloer, het meubilair bevordert een actieve werkhouding. Wil je rust of heb je behoefte aan concentratie dan is daarin voorzien. Het eten tijdens het werk is per definitie gezond, de klimaatvoorziening is optimaal.

    Het resultaat: programma van eisen voldoet volledig aan WELL en Breeam-certificering

    Het resultaat tot nu toe is een compleet programma van eisen dat volledig voldoet aan de Well en Breeam-certificering. Een programma dat direct bijdraagt aan het halen van de doelstellingen: duurzaam, agile, gezond, samenwerken. De volgende stap is het doorvertalen van het programma van eisen naar een ontwerp door de architect. Daarna volgt de uitvoering. YNNO begeleidt vervolgens ook het design en de bouw. Zodat Roche Woerden klaar is voor de toekomst, onder het mom: een goed begin, is het halve werk.