De Ambitie

ING heeft de ambitie om op kop te lopen met het efficiënt en goed bedienen van haar tussenpersonen en klanten. Een ambitieus programma om de verzekeringsprocessen te digitaliseren, heeft de afgelopen jaren plaatsgevonden om de ambitie in daden om te zetten. Het doel was om de dienstverlening beter, goedkoper en sneller te maken.

De rol van YNNO

Adviseurs en programmamanagers van YNNO zijn jarenlang betrokken geweest bij de programma’s voor workflow management, elektronische archivering, ketenintegratie, operational & performance management en de introductie van nieuwe financiële producten zoals Levensloop en het NN Prestatie Pensioen. De focus van YNNO-adviseurs lag op het verbeteren van de operations en IT. Recentelijk zijn wij gevraagd om een programma uit te voeren waarmee, in het strategisch samenvoegen van alle verzekeringsactiviteiten van ING, alle BackOffice processen door middel van Business Process Management volledig digitaal worden ondersteund. Hiermee wordt maximale uniformiteit en standaardisatie in de operatie gerealiseerd.

Het Resultaat

Met de nieuwe ICT-technologie als imaging, electronic archiving, workflow, straight-through-processing en webportalen zijn in de BackOffice processen van ING productiviteitsverbeteringen gerealiseerd van meer dan 20%. Met de introductie van het extranet heeft Nationale-Nederlanden onder andere bereikt dat 80% van de aanvragen voor autoverzekeringen inmiddels via het webportaal wordt ingediend en volledig elektronisch wordt afgehandeld. Deze inzichten zijn dan ook met even groot succes toegepast bij de nieuwe producten die door Nationale-Nederlanden op de markt zijn gebracht.