Diederik Journée

Diederik is geëngageerd, initiatiefrijk en goed in het aangaan van relaties en bouwen van (relevante) netwerken.

Hij maakt zich organisaties, inclusief de processen/culturen daarbinnen, snel eigen. Los van de aard van deze aspecten. Diederik is ervaren in zowel lijn- als in project- en programmamanagement. Zijn managementstijl wordt omschreven als informeel, betrokken en authentiek. Hij hanteert daarbij altijd het motto: ‘ertussen als het kan, erboven als het moet’.

Diederik heeft een keur aan omvangrijke adviesopdrachten gedaan, waarbij processen, verandermanagement en ICT belangrijke onderdelen waren. Hij hanteerde daarbij zowel de Agile-/Scrum- als de watervalaanpak. Bij o.a. Nationale Nederlanden, Allianz, SNS Reaal Grop, ASN Bank, Ministerie van VROM, DICTU en Agentschap Telecom rondde hij als project en/of programmamanager dit soort opdrachten naar tevredenheid af. Hetgeen, indien gewenst, via klantreferenties kan worden nagegaan. Tijdens deze opdrachten werden klant-. intermediair- en intranetportals alsmede zaak- en WfM-/DIV-systemen gerealiseerd.

Daarnaast is hij gedurende zes jaar lijndirecteur geweest bij Ernst & Young. Hij leidde een omvangrijke businessunit binnen de Tax-maatschap en was daarnaast in die periode verantwoordelijk voor een uitdagend offshoringtraject. Hij realiseerde in de periode 2014-2016 een inmiddels succesvol restaurant/paviljoen in een park in Rotterdam, waarna hij terugkeerde bij YNNO, naar tevredenheid van zowel YNNO als Diederik zelf. Het is iemand die tot het gaatje gaat en niet rust tot er een oplossing is of resultaat staat. Hij krijgt energie door het van kop tot staart mogen oppakken van vraagstukken en/of programma’s en projecten. Dat kunnen nieuwe projecten/programma’s en organisaties zijn, maar zeker ook trajecten en organisaties waar met nieuw elan, andere denkwijze en manier van kijken, beweging in te krijgen is en te houden.