Aansturen (agile) developments

Scrum walls, daily stand ups en planning poker. Zo maar eens een paar Scrum-termen die je op veel werkvloeren tegenkomt. Agile werken zorgt voor gemotiveerde teams, hogere effectiviteit en daarmee lagere kosten. Uiteindelijk levert het een blijere klant op. Mits je het goed toepast uiteraard.

YNNO kan u hierbij helpen. Onze projectmanagers hebben ervaring met het uitvoeren van agile projecten. Al dan niet in combinatie met traditionele watervalmethodes. Volledig agile is namelijk niet in iedere omgeving mogelijk.

Wat is Agile?

Agile staat voor flexibel. Het stelt projecten in staat om op beheerste wijze in te spelen op de omstandigheden om zo sneller betere producten op te leveren.

De kern van het ‘Agile manifest’ is dat bij productontwikkeling het volgende centraal staat.

  • Mensen en hun interactie
  • Werkende software
  • Samenwerking met de klant
  • Inspelen op verandering

Deze adaptieve aanpak heeft als voordeel dat risico’s vroeg in het project worden geadresseerd en zo beheersbaar worden gemaakt. Zeker ook complexere projecten zijn hier bij gebaat. Al zal niet iedere projectmanager die voor het eerst met agile in aanraking komt dat beamen. Wij begeleiden u daarom graag bij het doorvoeren van deze verandering.

Doordat de multidisciplinaire teams een grote verantwoordelijkheid dragen voor en betrokken zijn bij het eindproduct is de arbeidssatisfactie ook hoger. In agile teams wordt aantoonbaar meer gelachen. Of in ieder geval veel gelachen. Werk met meer resultaat en meer plezier. Zo ziet YNNO het graag.