• Young YNNO reis
  • Young YNNO reis
  • Young YNNO reis
  • Young YNNO reis
  • Young YNNO reis

Afgelopen week zijn 10 collega’s van Young YNNO (de medewerkers onder de 30) afgereisd naar Noorwegen. Het doel van deze trip was met name zelfontwikkeling, iets waar deze generatie veel mee bezig is én wat YNNO zo belangrijk vindt. Het moest een reis worden waarin fysieke inspanning en aandacht voor het mentale samenkwam. Natuurlijk kon deze groep niet volledig overgelaten worden in het immens grote natuurgebied van Hardangervidda, dus was de juiste begeleiding essentieel. Zowel fysiek als mentaal. Deze begeleiding is verzorgd door @TrailChangers. Een club die bestaat uit een wildernisgids, coach en gedragspsycholoog, de perfecte combinatie voor deze trip.

Na iedere ochtend te genieten van de mooie zonsopgang begonnen de dagen met een mini-college van gedragspsycholoog Bob. Verschillende wetenschappelijke modellen en theorieën zijn hier aan bod gekomen. Dit om inzicht te geven in hoe gedragsverandering en bijvoorbeeld het doorbreken van patronen en opbouwen van routines werken in het brein. Voordat de dagelijkse hike van start ging, werd er een kleine Yoga les verzorgd om de spieren een beetje op te warmen om vervolgens van start te gaan. Gemiddeld is er zo’n 15 KM per dag gehikt waarbij er werd afgewisseld tussen river crossings, buddy opdrachten en stilte wandelingen. Voorafgaand aan de reis werd er aan iedere collega gevraagd om over een persoonlijk doel na te denken om tijdens de reis aan te werken. Gedurende de hike was er ruimte om hier met je buddy over na te denken en dit doel steeds concreter te maken. Hier zijn mooie inzichten uit ontstaan. Tijdens de eerste dag stonden we vooral stil bij de doelen en kernwaarden, de tweede dag bij de drijfveren, de derde dag bij vermogens en de vierde dag bij het volhouden van deze doelen.

Onze collega Anouschka geeft aan dat zij het erg waardevol vond om haar doel samen met iemand te bespreken, hierdoor ontstond er een andere kijk op haar doel wat zorgde voor nieuwe inzichten. Een inzicht wat Anouschka echt is bijgebleven is de zin: ‘Never break the streak twice’. Zij geeft aan: “Vaak stel je hoge doelen voor jezelf en wil je alles zo goed mogelijk volhouden, denk bijvoorbeeld aan een nieuwe routine. Het kan voorkomen dat het een dag een keer niet haalbaar is, vaak heb je dan gelijk het gevoel dat het allemaal voor niets is geweest. Door deze regel in gedachte te houden kun je veel beter vasthouden aan je doel en routines. Kortom: pak het de volgende dag gewoon weer op!”

Het doel van de wildernisexpert Dirk was met name eenieder een beetje meer verliefd te laten worden op de natuur. Namens heel de groep kunnen we zeggen dat zijn doel zeker behaald is. Een week lang zonder telefoon (er was geen bereik!) en drukke agenda’s zorgde voor veel rust en weinig afleiding waarbij alles losgelaten kon worden. Er was veel ruimte om te kunnen genieten van de prachtige omgeving en natuur. Daarnaast geeft collega Eva aan blij te zijn met de nieuwe (wild) kampeer skills die zij geleerd heeft. “De drempel om wild te kamperen is nu veel lager geworden, dit ga ik zeker vaker doen. Sowieso wandelen in de natuur is echt iets wat ik graag wil vasthouden na deze reis. Daarnaast heb ik ook geleerd dat je fysiek veel meer aankunt dan je in eerste instantie denkt en dat je mind hier een grote invloed op heeft, dat vond ik gaaf om te ervaren.”

Naast de kwetsbare verhalen die er gedeeld zijn, de mooie gesprekken bij het kampvuur en de persoonlijke ontwikkeling is er ook veel gelachen. Zo heeft de groep in totaal ongeveer 120 zakjes Adventure Food gegeten: deze gingen na dag 2 toch allemaal wel erg hetzelfde ging smaken…! Is er in totaal 60 KM gewandeld, werden zakjes oploskoffie steeds meer waard én hebben we vier rivieren overgestoken waarbij niet iedereen ongedeerd bleef ;-).

Kortom: het was een reis vol leerzame momenten met inzichten die iedereen de rest van z’n leven bij zich zal dragen. Een bijzondere ervaring om te delen met je collega’s.