Inrichting halgebied VU Amsterdam

De ambitie

De VU wil het halgebied en de publieke voorzieningen zo inrichten dat het duidelijk het visitekaartje van de VU is, de identiteit van de VU wordt uitgestraald én dat bezoekers zich welkom voelen. Het moet de bezoeker duidelijk zijn dat hier onderwijs wordt gegeven en dat wetenschap wordt beoefend.

YNNO kreeg de opdracht om de verbinding te leggen tussen het project (de architect OTH Amsterdam en het Projectbureau) en Facility.

De rol van YNNO

YNNO heeft in overleg met alle betrokken partijen de realisatie van het halgebied en de publieke voorzieningen begeleid.

De activiteiten die door ons zijn uitgevoerd omvatten de inventarisatie van de wensen van de gebruikers, waarbij multifunctionele inzetbaarheid van meubilair voor op staat, het begeleiden van het ontwerpteam, het bewaken van de gebruikerseisen, het creëren van draagvlak bij de betrokken partijen en het begeleiden van de gebruikers in de nieuwe werkomgeving.

Het resultaat

Het resultaat is een halgebied waar de VU trots op is. De oorspronkelijke doelstellingen zijn behaald:

  • Het halgebied is uitnodigend en gastvrij, het visitekaartje van de VU.
  • In het halgebied zijn studiewerkplekken geplaatst.
  • Er is in het gehele halgebied een optimale wifiverbinding gerealiseerd.
  • De meubels zijn zo ontworpen, dat ze multifunctioneel inzetbaar zijn.
  • Transparante omgeving door duidelijke verbinding tussen binnen en buiten.

“We zijn zo blij, het is eindelijk van een verkeersgebied in een verblijfsgebied veranderd.”