PegaWorld 2017: Be future empowered

4 juni jongsleden zijn we met een afvaardiging van YNNO-adviseurs naar PegaWorld in Las Vegas gegaan.
Pega bleek weer in staat om de laatste trends in de markt over te brengen en aan te geven hoe Pega daarop inspeelt. Dit in een setting waarin kennisoverdracht, zowel formeel als informeel, via presentaties en netwerken centraal stond.

Voor ons is het duidelijk geworden dat in de nabije toekomst het niet meer voldoende is om je klant te kennen, maar dat we gaan begrijpen wat de klant gaat willen. Data verzamelen vanuit de End-to End klantreis, multimedia, apparaten die de klant van ons gebruikt en bedrijfsdata en deze via Artificial Intelligence (AI) vertalen naar Best Next Actions is de norm van de toekomst.

Daarnaast lijkt de paradox van Goed, Snel en Goedkoop verleden tijd te zijn.
Door een vergaande digitalisering van Sales, Marketing, Front,- en Back office en het interpreteren van de data via Artificial Intelligence ben je als bedrijf in staat om dit te doorbreken. De behoefte van klanten om als individu benadert te worden, was al een wens, maar is nu al een must. Dankzij de huidige ontwikkelingen binnen ICT is deze behoefte in te vullen zonder in de valkuil te stappen van maatwerk producten en een wildgroei van uitzonderingen in je Backend die de verwerking weer duur maken.

Meer weten? Bekijk dan de presentaties van de belangrijkste sprekers op de site van Pega, neem contact op met een van onze adviseurs of kom naar onze Summer Experience op 15 september